spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

United Airlines 30 milyon dolar tazminat ödeyecek

Seçtiklerimiz

Amerikan havayolu şirketi United Airlines, bir yolculuk sırasında uğradığı saldırının ardından bitkisel hayata giren ve beklenen yaşam süresi kısalan bir yolcunun ailesine 30 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

NJ takma adıyla da bilinen 26 yaşındaki Nathaniel Foster Jr, bu yolculuktan önce zaten kuadriplejikti, yani ellerini ve kollarını kullanamıyordu. Ağır engelli olan Foster’ın her zaman suni solunum cihazı eşliğinde hareket edebilmesi için yardıma ihtiyacı vardı.

Reuters’ın haberine göre, Foster, 8 Şubat 2019’da ailesiyle birlikte bir cenaze törenine katılmak üzere yaptığı yolculuk sonrasında uçaktan inerken her şey değişti.

NJ’nin annesi, dava dilekçesinde, bir görevlinin oğlunu “saldırgan bir şekilde ve zor kullanarak” ittiğini söyledi. Oğlu daha sonra annesine artık nefes alamadığını söyledi. Annenin anlatımına göre, görevli, hiçbir empati göstermeden annenin yardım çığlıklarına güldü.

Görevlinin itmesinden sonra NJ’nin kalbi durdu ve bunun sonunda önemli bir beyin hasarı oluştu ve NJ, bitkisel hayata girdi.

Mahkemelere sunulan dava dilekçesi ve raporlara göre, bu olay sonucunda genç adamın beklenen yaşam süresi neredeyse sekiz yıl kısaldı: Saldırıdan önce 39 yaşına kadar yaşaması umulan NJ’nin artık ancak 31,5 yaşına kadar hayatta kalması bekleniyor.

Foster’ın annesi, yaptığı basın açıklamasında “oğlumuzun ve ailemizin başına gelenler geri döndürülemez. Umuyoruz ki kaybımızdan dersler çıkarılır ve başka hiçbir aile acı çekmek zorunda kalmaz” dedi.

Ailenin avukatı Jessica Juarez de “havayolu şirketlerinin yardım isteyen tüm engelli yolcuların güvenli ve eşit bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için daha iyisini yapmaları gerektiğini” söyledi.

Havayolu şirketi ise davanın çözüme kavuşturulmuş olmasından “memnuniyet” duyduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika