spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Vekil Sait Pilot Oldu, F-16 Uçaklarını Test Etti

Seçtiklerimiz

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağlı ortaklığı olan HAVELSAN’ın misyonu ülkemizin savunma, güvenlik ve bilişim alanındaki gereksinim ve ihtiyaçlarının milli olarak karşılanmasına azami katkıda bulunmak. Bu amaçla savunma, güvenlik, bilişim, sağlık ve enerji alanlarında bütünleşik sistemler sunan HAVELSAN, İzmir milletvekili Rifat Sait’ten tam not aldı.

HAVELSAN’da üretilen ve F16 savaş uçaklarının tıpa tıp benzeri özelliklere sahip simulatörleri kullanan Sait’e hazırlanan özel sistemle İzmir semalarında F16 savaş uçağı test edildi. Düşman uçakları ile İzmir semalarında örnekleme savaş uygulamaları yapan Rifat Sait, tecrübeli pilotlara adeta taş çıkarttı.

İzmirli vekilden tam not alan F16 simulatörlerinden bir tanesi önümüzdeki günlerde İzmir Çiğli’deki hava askeri üssüne getirilecek ve Türk silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunulacak. HAVELSAN ziyareti sonrasında Genel Müdür Sadık Yamaç’a teşekkür eden İzmir milletvekili Sait, “Yüzde 100 Türk olan bu önemli kurumumuzdan dolayı gurur duyduk, tüm çalışanlarını kutluyorum” dedi. Sait, önümüzdeki günlerde HAVELSAN’ın Balkan ülkelerine yapacağı ziyaretlerde bulunacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika