1950 metreye çıkarılan pistin standart ölçülerinin aslında 2300 metre olması gerektiği belirtilirken, zamanında yapılamayan kamulaştırma ve dolgu çalışmalarından dolayı havaalanının yap-boz tahtasına dönüştüğü iddia ediliyor.
Standart değil
THY Çanakkale Satış Acentesi sorumlusu Ali Suda, THY uçakları başta olmak üzere Çanakkale’ye inecek diğer hava yolu şirketlerine ait uçakların 2300 metrenin altında bulunan havaalanlarındaki pistlere inemediğini belirterek kentin hava yolu ulaşımıyla ilgili sıkıntının yolcu sayısından çok pist yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. THY’nin elinde Çanakkale Havaalanı standardına uygun 2 uçak bulunduğunu; oysa THY’nin uluslararası anlamda büyük bir uçak filosuna sahip olduğunu belirterek, “Çanakkale gibi dar pisti bulunan havaalanları artık kalmadı. Büyük bir uçak filosuna sahip THY’nin elinde Çanakkale’ye uygun sadece 2 uçak var. Buraya gelen uçaklar geceleme yapamıyor” dedi.
Zamanında yapılamayan kamulaştırma ve dolgu çalışmalarından dolayı havaalanının yap-boz tahtasına dönüştüğü iddia ediliyor. Bir süre önce Çanakkale’de gündeme gelen ve havaalanı müdürünün İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ortaya attığı kamulaştırma savlarından bugüne kadar nasıl bir sonuç alındığı merak edilirken, bir iddiaya göre; havaalanının 2300 metre uzunluğa çıkarılması için Sarıçay yatağının düşünüldüğü, çay yatağının daha iç kesimlere çekilmesi için arayışları sürdüğü bildirildi.