spot_img
spot_imgspot_img
7.9 C
İstanbul
Perşembe, 26 Aralık 2024

Yeni Delhi’de yeni yolcu terminalini hizmete açıldı

Seçtiklerimiz

Sabiha Gökçen Havalimanının Hintli Ortağı GMR, Yeni Delhi’deki Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı yeni yolcu terminali T3’ü törenle hizmete açtı. Yeni terminal Yeni Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesini 34 milyona çıkaracak.        

 

       
         

       

Delhi’de Kamu Özel Ortaklığı modelinde inşa edilmiş olan Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nın (IGUH) dünya standartlarındaki yeni Terminal 3 (T3) binasının açılışını Hindistan Başbakanı Manmohan Singh yaptı. Törene Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Shri Praful Patel, diğer hükümet yetkilileri, havalimanını işleten konsorsiyumun büyük ortağı GMR Infrastructure Yönetim Kurulu Başkanı G.M. Rao’nun yanı sıra ISG Yönetim Kurulu üyesi ve GMR Türkiye CEO’su Cenk Alpsoy, ISG ve Limak Yönetim Kurulu üyesi Serdar Bacaksız, ISG CEO’su Gökhan Buğday, Limak Yönetim Kurulu üyesi Feyiz Genç ile Hintli sanayiciler ve sivil havacılık bakanlığı üst düzey yöneticileri katıldı. Temeli, 2007 şubat ayında atılan dünyadaki en büyük havalimanı terminallerinden bir olan T3’ün inşaatı 37 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı.

       

GMR Infrastructure Yönetim Kurulu Başkanı G.M. Rao, kendilerini grup olarak dünya standartlarındaki altyapı projelerinde başrol oynamaya adadıklarını belirterek, "Yeni T3 binası Hindistan’ın büyük hedeflerini simgeliyor. Planlamacı, tasarımcı, mühendis ve müteahhitlerimizin yeteneklerini ortaya koyuyor. Bölgenin ekonomik büyümesi için büyük fırsatlar yaratıyor." dedi.

       

GMR Türkiye CEO’su Cenk Alpsoy da yeni terminal binasının açılışıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

       

"Amacımız, farklı coğrafyalarda yürüttüğümüz projelerden elde ettiğimiz bilgi ve birikimi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na (İSG’ye) aktararak, ortaklarımız Limak ve MAHB ile birlikte, sağladığımız hizmet kalitesini daha da üst seviyelere çıkarmak. Aynı şekilde İSG’deki başarımızın da yeni projelerimizde yararlanacağımız örnek bir model olacağına inanıyorum."

       

500 bin metre kare alan üzerinde kurulu bulunan yeni terminal binası, 9 kattan oluşuyor. Tesiste; 168 check-in kontuarı, 95 pasaport bankosu, 20 bin metre kare duty free alanı, restoran ve kafe alanları, loungelar ve yolcuların yüzde 90’ının uçağa iniş ve biniş operasyonlarının gerçekleştirileceği 78 yolcu köprüsü bulunuyor. T3’te kullanılan bagaj taşıma sistemi saatte 12 bin 800 bagajı taşıyabiliyor. Terminal binası 4 bin 300 araçlık katlı otoparka da sahip

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika