spot_img
spot_imgspot_img
23.2 C
İstanbul
Salı, 10 Eylül 2024

Yeni Zelanda Havayolu 2009’u değerlendirdi

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi / Air News Times

 

Yeni Zelanda Havayolu bugün 145 milyon dolarlık vergilendirmeden önceki normaldeki kazancını duyurdu.

 

Ekonomik koşullar her ne kadar kötüye gitse de Yeni Zelanda Havayolu’nun yılın ikinci yarısında finansal durumu gelişme gösterdi. Bu gelişme tabiki yılın diğer yarısındaki 26 milyon dolarlık vergilendirmeden önce gerçekleşti.


Bir önceki yıla kıyasla gelirin %1.2’lik bir düşüşler 4.6 milyon dolar olduğu duyruldu. Yolcu talebindeki gelirde ise %7.6 oranında bir düşüş gözlenmekte.

Başkan John Palmer “ Zirvedeki Havayolu şirketlerinden biri olan Yeni Zelanda Havayolu değerlendirmenin sonucunda gelirin hisse sahiplerine kazandırdığı miktar oldukça azaldı.” Açıklamasında bulundu.


Şuanki ticari alanı ve havayolunun ekonomik durumunu gözden geçirdikten sonra kâr payının % 3.5 cent olduğunu söyleniyor. Bu oran da 2009 yılının performansını yansıtıyor ve gelecek yılın da ekonomik koşulların zorlayacağının sinyallerini veriyor.

Yeni Zelanda Havayolu Genel Başkanı Rob Fyfe yeni üretim mallarına yatırım yapmaya ve teknoloji ve hizmet servisi alanında yenilikler aramaya devam edeklerini,  bu zorlu ekonomik koşulları aşacaklarını beyan etti.Aynı zamanda fiyatlarında düşüş olacağını bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika