spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Yolcular için yeni hizmet Mobil Check-in

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi / Air News Times

 

Prag Havaalanı’nda hizmete giren yeni bir servis hizmeti MOBİL CHEK-İN 

 

Deneme amaçlı olarak kullanılan bu hizmetle, yolcular kendi cep telefonları ve PDA cihazlar kullanarak cep telefonlarına kontrol olanağı sağlayan  sistemi tanıtıp ilk denemeyi yaptılar. Mobil Chek-in hizmetini ilk olarak yolcularına kullandıran havayolu  Air France KLM havayolu grubu oldu.

 

Mobil check-in nedir? Yolcuların online chek-in, chek-in kioksları ve  chek-in kontuarlarını kullanmadan en kısa zamanda  telefonlarına bir İnternet tarayıcı yüklerek  hızlı bir chek-in hizmetinden faydalanmasını sağlayan özel programlanmış bir sistemdir. 

 

Yolcu mobile.airfrance.com veya mobile.klm.com adreslerinden cep telefonuna gerekli verileri ekledikten sonra gerekli kontroller yapıldıktan sonra bu hizmeti artık rahatlıkla kullanabilecek konuma gelecektir.

 

Bu işlem sonucunda yolcunun cep telefonuna gelen SMS , MMS e-posta mesajı ile elektronik biletini yanına alması yeterli olacaktır.Yolcu bu hizmet sayesinde zamandan tasarruf etmiş olacaktır.

 

Bu hizmet ile havaalanlarına bırakılan check-kioskları demode olmuş olacak ve check-kiosklarındaki sırada ortadan kalkmış olacaktır.

 

Bu yeni hizmetle Air France KLM yolcuları için mükemmel hız, özerklik ve esneklik getirmekle birlikte müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan ve belirlenmesinde öncü olan bir havayolu konumuna geçmiştir. 

Mobil check-in hizmeti ilk olarak Amsterdam – Paris rotasında  denendi.Çek Cumhuriyeti Test aşamasında, uygulama şu anda Paris ve Amsterdam rotası için tamamlanmış bulunmakta.

 

Mobil check-in ile yolcunun uçuş sayaçlarıda (kapı numarası, hareket saati, sınıf ve koltuk numarası )yolcuya mesaj olarak gönderilmektedir.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika